Ordet & Israel Discipelskolen Det danske hus Joffi Yad Va Lev
LOGIN
Om DiscipelskolenUndervisningenMedieDet praktiskeØkonomienTilmeldingKontaktEnglish
Aktuelt
 

Alarmerende udvikling angående Irans atomprogram

Tirsdag den 5. marts 2013

Uden at det har vakt særlig stor opsigt, har der i de sidste to uger været en alarmerende udvikling i sagen om det iranske atomprogram. Det fremgår af en ny analyse fra det israelske »Institute for National Security Studies« (INSS).

Analysen er skrevet af Ephraim Asculai. Han er ekspert i forhold vedrørende atomenergi og har en mangeårig karriere bag sig dels i Israels Atomenergikommission (IAEC) og dels i FN’s Internationale Atomenergi Agentur (IAEA).

Asculai peger på tre vigtige begivenheder i slutningen af februar.

1) Den nyeste IAEA-rapport fra 21. februar om udviklingen i det iranske atomprogram. Rapporten viser, at Iran for fuld fart arbejder på to parallelle muligheder for at udvikle en atombombe.

Den første mulighed er den hastige berigelse af uran. Ifølge Asculai viser de nye tal fra IAEA, at Iran nu har så store mængder uran beriget til 3,5 procent og 19,75 procent, at landet på seks måneder ville kunne udvikle nok 90 procent beriget uran til at fremstille en atombombe og derefter hurtigt yderligere bomber.

De nye avancerede centrifuger, som IAEA-rapporten fortæller om, vil sandsynligvis betyde, at seks måneders perioden bliver yderligere forkortet.

Den anden mulighed for at udvikle en atombombe er Irans bygning af en tungtvands-atomreaktor i Arak. Ifølge Irans egne oplysninger til IAEA vil den være færdigbygget i begyndelsen af 2014. Det er ifølge Asculai et »point of no return«, fordi det vil være alt for farligt for omgivelserne at bombe en kørende reaktor. Hvis først reaktoren er i funktion, kan ingen hindre, at Iran bruger den til at udvikle plutonium, der kan bruges til at fremstille en atombombe.

Ad to forskellige, men parallelle spor nærmer Iran sig altså hastigt det tidspunkt, hvor ingen længere kan forhindre landet i at fremstille en atombombe.

2) Den anden vigtige begivenhed i de sidste uger var topmødet den 26.-27. februar i Kazakhstan mellem Iran på den ene side og de såkaldte P5+1 lande (USA, Storbritannien, Frankrig, Rusland og Kine plus Tyskland) på den anden.

Asculai gør opmærksom på, at de vestlige lande på dette møde for første gang nogensinde opgav at fastholde FN’s krav om, at Iran stopper al uranberigelse. Det åbner muligheden for, at Iran kan fortsætte sit atomprogram og alligevel i den kommende tid opnå lettelser i sanktionerne.

Vesten »blinkede først«, og Iran ser ud til at have vundet en afgørende sejr.

3) Den tredje begivenhed er af en anden type. Det er en kommentar af den tidligere britiske udenrigsminister Jack Straw i avisen The Telegraph den 25. februar.

Her argumenterer Straw for, at Vesten skal affinde sig med, at Iran får atomvåben. Overskriften over indlægget lyder: »Selv om Iran får en atombombe, er det ikke værd at gå i krig«.

Ifølge Asculais analyse udtrykker Straw den opfattelse, der ligger bag USA’s og EU’s politik over for Iran: Irans fremstilling af en atombombe er ikke »casus belli«, det vil sige nok årsag til at gå i krig.

Konklusionen på analysen er, at Iran inden alt for lang tid vil være en »nuclear-capable state«, det vil sige en stat, der når som helst beslutningen tages, kan fremstille en atombombe.

Med andre ord: Når det kommer til stykket, er USA og EU nok modstandere af, at Iran bliver en atommagt, men de er ikke villige til at gøre det, der skal til, for at hindre det.

At Iran, hvis ledere gang på gang åbent har udtrykt deres drøm om at se Israel udslettet fra jordens overflade, kommer i besiddelse af en atombombe, der kan virkeliggøre drømmen, betyder mindre for Vesten.
Kilde link - Klik her (Åbner i nyt vindue)
Skriv kommentar
Navn
Email Din e-adresse vil ikke blive vist til andre brugere.
Kommentar
Du skal have javascript aktiveret for at kunne afgive en kommentar

0 kommentarer
 
Relaterede emner
Iran: Vi har afsløret forsøg på sabotage mod tungtvandsreaktor
I Khondab 40 kilometer fra byen Arak i Iran ligger et af de vigtige anlæg i Irans omstridte atomprog
De nye Iran-forhandlinger har særdeles stor betydning for Israe
I Wien indledte repræsentanter fra Iran og det internationale samfund i dag forhandlingerne om en en
Iran: Vi har udviklet langt bedre centrifuger til uranberigelse
Trods aftalen om en pause i Irans atomprogram meddelte Irans atomchef i dag, at landet nu har udvikl
Iran ønsker gode relationer til alle - undtagen Israel
På det årlige møde i WEF, Verdens Økonomiske Forum, fortsatte den iranske præsident, Hassan Rouhani,
  Værktøjer  
  Tip en ven Print artikel  
  Aktuelt RSS  
  Al Qaida-lignende gruppe får kæmpebeløb for FN-soldater
13. september 2014
Torsdag kom 45 FN-soldater i sikkerhed i Israel, efter at de i to uger var blevet holdt fanget i Syr... Læs mere
Der er endnu ingen kommentarer

 
  En rasende Mahmoud Abbas om Hamas’ leder: »Han er en løgner«
3. september 2014
Luften mellem selvstyrepræsident Mahmoud Abbas og lederen af Hamas, Khaled Meshaal, er iskold. F... Læs mere
Der er endnu ingen kommentarer

 
  Fredagsprædikener med ekstremt had til jøder
29. august 2014
»Oh Allah, tæl jøderne én efter én og lad ikke en eneste af dem tilbage!« Sådan lød bønnen efter fre... Læs mere
Der er endnu ingen kommentarer

 
   
Forside BeadcrumbPath Aktuelt BeadcrumbPath Alarmerende udvikling angående Irans atomprogram
Fakta om Discipelskolen Støt arbejdet
Discipelskolen er Ordet og Israels bibelskole i det nordlige Israel. Visionen er at give kristne fra Danmark en levende og og vedkommende bibelundervisning - on location!
Samtidig ønsker vi at formidle kendskab og kærlighed til det jødiske folk.